Beeldrouwen

Een herinneringsmonument om zelf te maken.

 

Beeldhouwen in steen kan in principe iedereen. Het hakken en vijlen in een steen heeft een naar binnen kerende werking, daarom is dit een goede activiteit om verdriet te verwerken. Jij, de steen en de herinnering aan een overledene, daar gaat het om.

 

Het proces van een ruw brok steen naar een glad gepolijst beeld leidt je langs een ongeplaveid pad. Een pad waarin je beslissingen neemt, ingrijpt in de vorm door delen weg te hakken, en erdoorheen kan gaan. Weg is weg, erbij maken kan niet in steen. Regelmatig zul je je idee bijstellen om uiteindelijk tevreden te zijn over de vorm die ontstaat.

 

In steen kun je op een fysieke manier boosheid en onbegrip kwijt door flink te hakken. Beeldhouwen is niet direct een sociale activiteit, je hoeft niet te praten. Jij, de steen en je herinnering daar ben je op een lichamelijke manier mee bezig. Het proces is belangrijker dan het resultaat, maar de steen heeft ook zonder enige voorstelling een mooie uitstraling.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden

Samen beeldrouwen, alleen als nabestaande een beeld maken of een beeld laten maken. Ik zorg voor de begeleiding, gereedschap, steen en werkruimte.

In overleg is veel mogelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen beeldrouwen:

Met familie en/of vrienden, ieder maakt dan zijn eigen herinneringsmonument cq. beeld van zachte steen voor binnen of van hardere steen voor buiten.

Kosten: €  45,- p.p.

Van 10.00 uur tot 17.00 uur (evt. meerdere dagen) inclusief  lunch.

Exclusief steen: € 3,00 per kilo.

 

 

Laten maken:

Het laten maken van een beeld als grafmonument of als herinneringsmonument.

Kosten: afhankelijk van de steen en de voorstelling.

 

 

Ik nodig je van harte uit om te mailen of te bellen (contactpagina).

 

 

Beschilderen van grafkisten

 

een verpersoonlijking van de overledene;

een schildering als symbool voor de overgang tussen hier en daar;

engelen of vogels als begeleiding, een veld zonnebloemen om tussen te liggen;

je vakantie plekje voor altijd.

Over het algemeen zijn grafkisten van hout, je ziet een houten doodskist. Met een schildering op een kist zie je een voorstelling die iets vertelt over de persoon, een wezenlijk verschil.

 

Wanneer het lichaam van de overledene eenmaal in de kist ligt en deze wordt gesloten is de persoon visueel niet meer aanwezig. Tijdens het laatste ritueel, de begrafenis of de crematie is de kist wel prominent aanwezig.

Met een geschilderde voorstelling op de kist die naar de overledene verwijst is de persoonlijkheid nog even zichtbaar.

 

Een schildering van bijvoorbeeld een regenboog, de brug tussen hemel en aarde, geeft een mooie verbeelding om de laatste herinnering aan over te houden.

Begraven worden in een veld wilde bloemen of begeleidt door een stralende witte engel, klinkt mooier dan begraven worden in een kist.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden

Samen een kist beschilderen, zelf schilderen of laten beschilderen. Ik zorg voor de begeleiding op technisch en artistiek vlak en voor een gepaste sfeer. Er kan bij mij of in een eigen ruimte thuis gewerkt worden. Het afscheidsritueel kan zo persoonlijk mogelijk worden ingevuld, in overleg is veel mogelijk.

 

Samen schilderen

De nabestaanden, familie en/of vrienden maken van het beschilderen van de kist na het overlijden een afscheidsritueel.

Tijd: een dagdeel (de afwerking wordt door mij gedaan).

Prijs in overleg.

 

Zelf schilderen

Mensen die hun uitvaart regelen bij leven of weten dat ze binnen een bepaalde tijd sterven gaan. Je kunt zelf of met vrienden/familie een kist beschilderen als onderdeel van het afscheid.

Prijs in overleg.

 

Laten beschilderen (voor of na het overlijden).

In overleg schilder ik een voorstelling op de kist

Prijs in overleg.

 

Website Designs by Linda Rutten - kunstatelier-ooy™ - Copyright © All Rights Reserved.